Den Haag Hollands Spoor, entree Laakhavenzijde

Het eerste en oudste station van Den Haag, station Hollands Spoor, kreeg een make-over. Het station aan de Laakhavenzijde en het aangrenzend gebied wordt veiliger, overzichtelijker en krijgt een sfeervoller karakter. De verbouwing verliep in opdracht van gemeente Den Haag. Namens db-m is Vincent betrokken in de rol van bouwmanager. Ook ProRail en NS Stations waren bij de verbouwing betrokken.

Nieuw stationsplein, extra voorzieningen en 2.500 nieuwe fietsenstallingen

Aanleiding voor de verbouwing was de huidige entree van het station aan de Laakhavenzijde, die volgens velen niet de volwaardige uitstraling had die het verdiende. Met de verbouwing kwam ruimte voor een nieuw stationsplein, extra voorzieningen, zoals winkels en horecagelegenheden, en ruimte voor circa 2.500 fietsen.

Reizigerstunnel

Ook is de reizigerstunnel doorgetrokken naar de Laakhavenzijde, zodat reizigers ook vanaf die zijde de sporen gemakkelijk kunnen bereiken. Den Haag Hollands Spoor is één van de grotere stations van Nederland; elke dag maken ongeveer 45.000 reizigers gebruik van dit station. Het werk is uitgevoerd terwijl het huidige station en de omgeving gewoon in bedrijf bleef.

Project Details

Opdrachtgever: Gemeente Den Haag

Architect: NL Architects

Betrokken: Vincent Maaskant in samenwerking met Stenga als spooradviseur

Bouwperiode: afgerond in 2018

Diensten: Bouwmanagement