Over ons: bouwmanagement en communicatie

Over db-m:

Bouwmanagement en communicatie

Bij db-m geloven we dat het anders kan in de bouwsector. 0% gedoe, 100% voorspelbaarheid, daar gaan we voor. De manier waarop we bouwprojecten richting en tijdens de uitvoeringsfase begeleiden is persoonlijk, betrouwbaar en duidelijk. Wij geloven in goede communicatie binnen het project en daarbuiten: transparant en eerlijk, in goede en slechte tijden. Met een focus op de mensen, in plaats van op de techniek. Toevallig weten we ook inhoudelijk veel van bouwmanagement en omgevingscommunicatie voor bouwprojecten. Kunnen we je ergens bij helpen?

Over ons: bouwmanagement en omgevingscommunicatie
cropped

Bouwen is mensenwerk

Nederland groeit. Tot 2030 komen er naar verwachting een miljoen inwoners bij. Economisch gaat het ook goed, de bouwsector groeit zelfs razendsnel. Toch gaat er in het bouwproces nog veel mis, vaak met onnodige faalkosten tot gevolg. Dus wordt het tijd om het anders te gaan doen: slimmer, beter en efficiënter. Hoe?

Door beter te communiceren en relaties te bouwen tussen al die betrokken mensen. Want bouwen is een complex samenspel tussen verschillende partijen met evenzoveel belangen. Bouwen is communiceren. En dat wordt vaak onderschat. We worden veel gevraagd voor binnenstedelijke projecten met diverse stakeholders. Dan komt het aan op communicatie en het bouwen van relaties. Binnen het project – met alle betrokken partijen – maar ook met de omgeving, de buitenwereld, online en offline. Het komt aan op verbinding, vertrouwen en mensenwerk.

"Wij zijn van de uitvoering"

Laten we het gewoon hardop zeggen: wij zijn van de uitvoering. Daar zijn we het beste in, dat vinden we het leukst en daar boeken we mooie resultaten. Betekent dit dat we niet inzetbaar zijn in het voortraject? Zeker wel! Hier worden we zelfs steeds vaker voor gevraagd.

Vanuit onze kennis en ervaring in – en focus op – de uitvoeringsfase van projecten denken we graag al in het voortraject met je mee. Die ervaring in de uitvoeringsfase biedt een grote meerwaarde in het voortraject. We weten immers precies welke risico’s er zijn tijdens de uitvoering, welke valkuilen, uitdagingen en issues er kunnen ontstaan. En dus welke afspraken je vooraf als opdrachtgever en opdrachtnemer contractueel met elkaar moet maken. Of welke maatregelen je al vooraf kunt treffen om die risico’s te voorkomen en kosten te besparen. 

Tegelijkertijd kunnen we de omgeving van je project alvast meenemen in de plannen en participatie vroegtijdig inzetten. Zo creeer je als project draagvlak bij bijvoorbeeld omwonenden, iets dat je nodig hebt tijdens de uitvoeringsfase, waarin je zonder twijfel hinder veroorzaakt voor de omgeving. Uitvoeringservaring meenemen in het voortraject biedt de garantie op een stabiele uitvoering, opleveren binnen tijd, geld en scope en een soepel(er) proces met de omgeving.

Onze kennis en ervaring in de realisatiefase van een bouwproject zetten we ook graag in voor tenders. We kennen ‘beide kanten van de tafel’, snappen de belangen over en weer en begrijpen wat belangrijk is. Die kennis delen graag in het voortraject met opdrachtgevers (bijvoorbeeld in de aanbestedingsleidraad) of opdrachtgevers (bijvoorbeeld in het tenderplan). Simpelweg omdat goede afspraken aan de voorkant bijdragen aan een nog soepelere uitvoering.

Kortom: met het oog op de uitvoering is bouwmanagement en communicatie ook in het voortraject van meerwaarde. 

Focus op mensen in plaats van op techniek

De vakmensen van db-m zijn experts in hun vakgebied. We werken bijvoorbeeld als bouwmanager (of contractmanager, directievoerder, toezichthouder) of communicatieadviseur (of omgevingsmanager). Maar we brengen meer mee. We bouwen teams en brengen mensen en belangen bij elkaar. Relativeren en maken serieuze zaken vrolijk. Dragen plezier uit. We zijn innovatief en erg goed om het werk slimmer en efficiënter te organiseren. Door onze focus op mensen in plaats van op techniek weten we vanuit een andere invalshoek resultaten te boeken. Slimmer en beter. Met meer plezier.

Dat betekent een persoonlijke aanpak, waarin we echt de relatie aangaan met onze opdrachtgevers, aannemers en leden van een projectteam. We creëren eigenaarschap en durven anders te kijken naar problemen en uitdagingen. Daarom komen we ook met andere en vernieuwende oplossingen. Db-m bouwmanagement en omgevingscommunicatie levert geen mensen, maar lost problemen op. Met goede mensen, dat dan weer wel.

De gezichten van db-m

Katja Torbijn

Katja Torbijn

Communicatieadviseur
Verantwoordelijk voor db-m communicatie

Als senior communicatieadviseur verzorgt Katja de strategische communicatie rondom complexe bouw- en infraprojecten, maar ook voor bouwgerelateerde organisaties. Ze legt de verbinding tussen de omgeving (buiten) en het projectteam (binnen). Katja weet als geen ander de projectomgeving te betrekken en positief te stemmen. Met haar enthousiasme en betrokkenheid neemt ze iedereen mee in het proces, intern en extern. Katja kent zowel de opdrachtgevers– als de opdrachtnemerszijde en hun belangen.

Vincent Maaskant

Vincent Maaskant

Project-en contractmanager
Verantwoordelijk voor db-m bouwmanagement

Als ervaren projectmanager zorgt Vincent ervoor dat het bouwproces soepel verloopt. In verschillende rollen en functies deed hij de benodigde ervaring op in complexe, veelal binnenstedelijke infraprojecten. Vincent zorgt ervoor dat alle betrokkenen hetzelfde eindresultaat voor ogen hebben, en dat ze daar samen voor gaan, ondanks alle verschillende belangen. Daarbij verliest hij jouw belang, dat van de opdrachtgever, nooit uit het oog. Samen met zijn enthousiasme en een gezonde dosis humor dé ingrediënten om een bouwproject te laten slagen.

Ons team

Ons team: Katja

Katja Torbijn

Communicatieadviseur
Verantwoordelijk voor db-m communicatie

Wie is Katja?

Ons team: Vincent

Vincent Maaskant

Project-en contractmanager
Verantwoordelijk voor db-m bouwmanagement

Wie is Vincent?

Ons team: Petra

Petra Klaassen

Managementassistente

Wie is Petra?

vacature

Jouw naam hier?

Senior bouwprojectmanager

Who is Katya?

Niek 3

Niek de Heij (flexibel)

Projectmanager

Wie is Niek?
Edith website

Edith Rameckers (flexibel)

Communicatieadviseur

Wie is Edith?
Erwin laatste

Erwin de Jager (flexibel)

Toezichthouder

Wie is Erwin?
Foto Peter 1

Peter Meijer (flexibel)

Bouwmanager

Wie is Peter?
vacature

Marjolein Doevedans (flexibel)

Omgevingsmanager/vergunningen coördinator

Wie is Marjolein?
hilde2 1

Hilde Jongeling (flexibel)

Communicatieadviseur

Wie is Hilde?