Bouwmanagement

Elk bouwproces is complex en zit vol met risico’s. Daarbij zijn er bij grote projecten ook nog eens veel interne en externe partijen betrokken. Met behulp van professioneel bouwmanagement verzorgen wij de volledige begeleiding van uw bouwproject en zorgen we ervoor dat alle risico’s en kansen aan de voorkant in kaart worden gebracht. Op basis hiervan volgt onze aanpak, altijd dus op maat gemaakt. Ons doel is met behulp van onze wijze van bouwmanagement om elk project binnen tijd, budget en scope te realiseren.

Bij db-m streven we naar 0% gedoe en 100% voorspelbaarheid. Als onafhankelijke partij zorgen wij ervoor dat jouw bouwproject naar een succesvol eindresultaat wordt geleid, met als doel de mogelijke risico’s te beperken, of nog beter, ze te voorkomen! Kortom, bij db-m ben je aan het juiste adres voor professioneel bouwmanagement!

bouwmanagement

Wat is bouwmanagement of bouwbegeleiding?

Bij bouwmanagement, ook wel bouwbegeleiding genoemd, wordt alles geregeld wat komt kijken bij een bouwproces. Dit begint al vanaf het ontwerpproces en wanneer het contracten voor de realisatie moeten worden gemaakt en er een aanbestedingsstrategie moet worden bedacht en uitgerold. En tijdens de bouw tot aan de oplevering is strakke begeleiding nodig. Om dit goed te kunnen doen is er kennis en jarenlange ervaring noodzakelijk. Wij hebben deze kennis en ervaring volop in huis.

Het is erg prettig om met één verantwoordelijke voor bouwmanagement te werken, omdat je zo altijd maar één aanspreekpunt hebt. Deze persoon denkt niet alleen na over het gehele proces, maar is ook verantwoordelijk voor een soepel lopend contact tussen de verschillende partijen.

Bouwmanagement met focus op de mensen

Bij bouwmanagement ligt onze focus – naast het contract en de techniek – ook op de communicatie tussen mensen. Als het contact en de samenwerking tussen de mensen goed is, vergroot dat in onze ogen aanzienlijk de kans op het succesvol slagen van een project. Bovendien verlopen projecten die wij begeleiden hiermee effectiever, kostenefficiënter en leuker! Naast de oplevering moet volgens ook de bouwperiode een feestje zijn!

Naast het toezien op de naleving van de strikte regels uit het contract geloven we in een zogenaamde ‘zachte aanpak’: een goede samenwerking verbetert het bouwproces en zorgt daardoor voor een hogere kwaliteit. We hebben immers allemaal hetzelfde einddoel voor ogen. Wij zien onszelf als de verbindende schakel tussen alle betrokkenen en zorgen ervoor dat iedereen gedurende het hele project hetzelfde einddoel voor ogen houdt. Ondanks de verschillende belangen van andere partijen, kun je ons inschakelen voor het management tijdens de ontwerpfase en realisatie om tot gezamenlijke oplossingen te komen!

Onze diensten

Bij db-m bieden wij verschillende diensten aan die onder bouwmanagement vallen. Wij begeleiden en coördineren diverse soorten bouwprojecten door middel van:

  • Contractmanagement: voordat de realisatie begint, wil je alles contractueel vastleggen en tijdens de bouw managen. We staan klaar om je hierbij te helpen!
  • Directievoering: Leun achterover en laat ons het roer in handen nemen – Onze Directievoering, jouw succesverzekering.
  • Bouwtoezicht: Gaat de bouw starten? Schakel dan db-m in om de hoogste kwaliteit tijdens de realisatiefase te garanderen!

Heb je een vraag over een van onze diensten, of ben je benieuwd of wij in jouw situatie iets kunnen betekenen? Neem dan gerust contact met ons op! Wij denken graag vrijblijvend met een kop koffie mee!

Woontorens Maarssen - Bouwmanagement

Jarenlange managementervaring in de bouw

Wij van db-m hebben jarenlange ervaring met het managen van projecten in de bouw. Deze ervaring hebben we opgedaan bij diverse organisaties in de bouw-, infra- en vastgoedsector, met verschillende projecten door heel Nederland. Of het nu groot of klein is, voor publieke of commerciële partijen, zowel vanuit de opdrachtgever als vanuit de opdrachtnemer, onze adviseurs beschikken over de juiste kennis en ervaring om jouw project van ontwerp tot ingebruikname te organiseren.

Zo zorgen we voor overzicht, houden we de kosten zo laag mogelijk, streven we naar maximale kwaliteit, zoeken we altijd naar passende oplossingen en zorgen we ervoor dat je als opdrachtgever altijd als eerste op de hoogte bent over bijzonderheden zoals komende meerkosten, risico’s, een wijziging van de planning of bijvoorbeeld een kwalitatief alternatief wat wordt voorgesteld op je project.

Onze adviseurs behartigen jouw belangen, hebben oog voor de omgeving en besparen je geld, tijd en zorgen. We brengen mensen en belangen bij elkaar, dragen plezier uit en maken serieuze zaken vrolijk. Kortom: bouwmanagement van A tot Z!

ontwerptraject

Wil je meer weten over bouwmanagement of kan ik je ergens anders bij helpen? Neem dan contact op.

Vincent Maaskant

Bouwmanagement