Leidsche Rijn Centrum, Utrecht

In de Utrechtse wijk Leidsche Rijn is een nieuw stadscentrum gebouwd: Leidsche Rijn Centrum. In dit nieuwe stadcentrum is gelegenheid om te wonen, werken en winkelen. Het centrum is goed bereikbaar met zowel de auto – direct langs de A2 – als de trein – aan het bus- en treinstation -, de bus, per fiets en te voet.

Commerciële invulling

Het complete stadscentrum kreeg een uitgebreide commerciële invulling. Er is ruimte voor diverse horeca, in de vorm van terrassen, koffietentjes en restaurants. Ook kwamen er nieuwe formules, zoals een Jumbo foodmarkt of pick-up points. Daarnaast bevat het centrum een bibliotheek en een bioscoop voor films, lezingen, colleges en congressen. Er zijn 762 appartementen gerealiseerd, waarvan 511 koopwoningen en 251 huurwoningen. Bij oplevering, in mei 2018, bestond het primaire verzorgingsgebied uit 160.000 mensen.

Db-m eerste aanspreekpunt

Het team van db-m was verantwoordelijk voor de directievoering tijdens de realisatie van perceel 5 van Leidsche Rijn Centrum en waren daarmee het eerste aanspreekpunt voor de opdrachtgever, aannemer en adviseurs. Erwin de Jager verzorgde het toezicht op de bouwplaats.

Project Details

Opdrachtgever: Leidsche Rijn Centrumplan B.V. (a.s.r. en Vesteda)

Architect: Kollhoff architektenDOK architectenAWG ArchitectenGeurts & Schultze

Diensten: Directievoering, huurdersbegeleiding, toezicht

Omvang: 38.000 m2 totaal oppervlak commerciële ruimte

Bouwperiode: geopend in 2018