Monarch III, Den Haag

Op woensdag 5 juli 2017 startte de start bouw van Monarch III. In het centrum van het Beatrixkwartier in Den Haag ontwikkelde Provast 248 huurappartementen in het populaire middensegment. Donderdag 19 december 2019 vond de oplevering plaats.

Twee woontorens

Het plan aan de Prinses Beatrixlaan heeft een totaal volume van ruim 32.000 m². Er zijn twee woontorens gebouwd, met in totaal 248 huurappartementen van 52 tot 125 vierkante meter in de vrije sector. De appartementen sluiten aan op de vraag naar betaalbare hoogwaardige woningen op een toplocatie. In de plint is 350 vierkante meter beschikbaar voor horeca. Ondergronds zijn er 146 parkeerplaatsen gerealiseerd. Monarch III versterkt zowel de woonfunctie als kantoorfunctie in het Beatrixkwartier.

Kort voor de oplevering startte de verhuur van de appartementen en werden ook de definitieve huurprijzen bekend. De bouw was in handen van Smit’s Bouwbedrijf uit Beverwijk. Monarch III is het vijfde project van Provast in het Beatrixkwartier. Het project heeft een investeringswaarde van circa 65 miljoen euro.

Db-m was bij dit project tijdens de uitvoeringsfase verantwoordelijk voor het bouwmanagement en directievoering.

Project Details

Opdrachtgever: Provast

Architect: Powerhouse Company

Periode: 2017-2019

Omvang: 32.000 m2: 248 appartementen, horecaplint, parkeerruimte

Diensten: Bouwmanagement