Station Den Haag Centraal

Het oude station Den Haag Centraal is volledig afgebroken en opnieuw gebouwd. Na enkele jaren slopen en bouwen ‘met de winkel open’, is de verbouwing in 2016 afgerond. Den Haag heeft daarmee een compleet nieuw stationsgebouw gekregen. Hier komt al het openbaar vervoer voor de ruim 190.000 dagelijkse reizigers bij elkaar. Dit station is één van de Grote Stationsprojecten.

Glazen dak voor Den Haag Centraal

Architectenbureau Benthem Crouwel ontwierp het nieuwe station. Den Haag heeft met dit ontwerp een licht, veilig en toegankelijk station gekregen. Eén van de eye-catchers is het glazen dak, dat op 22 meter hoogte is gebouwd. Het dak heeft een afmeting van 96 x 110 meter.

Verloop bouw

Officieel startte de bouw van het nieuwe station in 2011, in februari 2016 werd het station officieel geopend door de staatssecretaris, burgemeester en één van de vaste treinreizigers.

Bouwmanagement en communicatie

Tijdens de bouwperiode trad Vincent op als coördinerend bouwmanager en directievoerder. Katja Torbijn was verantwoordelijk voor de project- en omgevingscommunicatie, de inzet van social media en de organisatie van diverse evenementen en mijlpalen (waaronder de opening en het speciale talentenprogramma). Den Haag Centraal was – samen met de NoordZuidlijn – één van de eerste projecten waar sociale media een vast onderdeel van de communicatiemiddelenmix waren.

Project Details

Opdrachtgever: ProRail

Architect: Benthem Crouwel Architects

Betrokken:Vincent MaaskantKatja Torbijn

Omvang: 16.000 m2

Bouwperiode: 2010 – 2016

Diensten: bouwmanagement, integraal projectmanagement, omgevingscommunicatie