The Base D, Schiphol

Schiphol Real Estate startte in september 2017 met de bouw van kantoorgebouw The Base D: Een vernieuwend kantoorgebouw van circa 6.000 m2, uitgerust met Smart Building-technologie. Het gebouw staat in directe verbinding met het in 2015 herontwikkelde The Base-complex met al haar faciliteiten. Denk aan een overdekt atrium, restaurant & Cafe, Health Club The Base, Starbucks, een bibliotheek, gameroom en het recent geopende filiaal van AH to GO. Het gebied rondom het gebouw wordt parkachtig ingericht, waardoor buiten lunchen en werken mogelijk is. In september 2019 werd het project opgeleverd en startte huurder Heineken met de realisatie van het inbouwpakket.

Modern kantoor met veel glas, kolomvrije verdiepingen met 1.075 vierkante meter verhuurbaar vloeroppervlak

The Base D bestaat uit vier kolomvrije verdiepingen van elk ongeveer 1.075 vierkante meter verhuurbaar vloeroppervlak. De nieuwbouw krijgt een moderne uitstraling met veel gebruik van glas. De begane grond (circa 1.445 vierkante meter) beschikt over een ruime representatieve entree, food & coffee corner en flexibel te huren ruimtes. In de ondergrondse parkeergarage komen circa 111 parkeerplekken. The Base D wordt volgens de meest recente richtlijnen van BREAAM Excellent gebouwd. The Base D is tegen het bestaande The Base-complex aan gebouwd. De bouw had dus impact op de huidige gebruikers en beheerders. Vanuit db-m hebben we de verschillende betrokkenen met elkaar verbonden, en de vertaling gemaakt van de realisatie richting de omgeving: gebruikers en beheerders van het naastgelegen pand. Maar ook richting de toekomstig huurder.

Parkeergarage P22

De opgave voorziet ook de realisatie van parkeergarage P22. De huidige parkeergarage wordt uitgebreid en gelijktijdig met het kantoor gerealiseerd. Binnen deze eenlaagse ondergrondse parkeergarage is ruimte voor 180 parkeerplaatsen.

Db-m was bij dit project verantwoordelijk voor het directievoering en toezicht van het project.

Project Details

Opdrachtgever: Schiphol Real Estate

Architect: ZZDP Architecten

Omvang: 6.500 vierkante meter

Diensten: Advisering tijdens uitvoering

Video: Timelapsebeelden voortgang bouw (december 2018)