Woontorens Koningin Julianaplein, Den Haag

Op het KJ-plein, Pal naast station Den Haag Centraal, realiseren Amvest en Synchroon twee woontorens met ongeveer 350 appartementen. Speciaal voor jonge stedelingen die op zoek zijn naar dynamiek, comfort en kwaliteit. De bebouwing op het KJ-plein (Koningin Julianaplein) zorgt voor een mooie entree naar de stad en legt de verbinding tussen het station en de stad.

De torens

De woontorens van negentig meter hoog krijgen naast diverse koop- en huurappartementen ook kleinschalige retail. Een ‘vallei’ met groene daktuinen en een groot gemeenschappelijk terras verbindt de torens met elkaar. Op straatniveau komt een spectaculaire stadshal met gewelfde plafonds en een rechtstreekse verbinding met het station. Onder het KJ-plein is één van de grootste fietsenstallingen van Europa gebouwd. Het plein zelf krijgt een nieuw inrichting met een horecapaviljoen, terrassen en beplanting.

Raakvlakmanagement

De aannemer van de nieuwbouw is geselecteerd, opdrachtgever en opdrachtnemer werken in een bouwteam samen richting de realisatiefase. Midden in de stad en omgeven door belangrijke toegangswegen, een hotel, woontorens en een direct aangrenzend kantoorgebouw is afstemming met deze stakeholders erg belangrijk. In opdracht van opdrachtgever OCKJ (Amvest Development en Synchroon) stemt db-m, naast de raakvlakken tussen de fietsenstalling en de woontorens (tussen gemeente en aannemer), nu ook de werkzaamheden voor de bouw van de woontorens af met de huurders in de omliggende panden: raakvlakmanagement.

KJplein
KJplein

Project Details

Opdrachtgever: Ontwikkelcombinatie KJ-plein (OCKJ): Amvest Development en Synchroon

Architect: Powerhouse Company

Omvang: 350 appartementen, commerciële ruimten en inrichting openbare ruimte

Diensten: Omgevingsmanagement, raakvlakmanagement, coördinatie bouwveiligheid

Betrokken: Francis Alba Heijdenrijk, Niek de Heij

Periode: december 2017-december 2021