Transformatie Robijn en Smaragd, Almere

De gemeente Almere ontwikkelt het kantoorgebied aan de Louis Armstrongweg. Verschillende leegstaande kantoorpanden – waaronder Robijn en Smaragd – ondergaan de transformatie tot appartementen voor verschillende doelgroepen. Er kwamen circa 300 woningen met een aantrekkelijke en groene buitenruimte. Bouwhuis Groep/Edelwonen transformeerde twee panden aan de Louis Armstrongweg – De Robijn (44-55) en De Smaragd (78-84) – tot 72 appartementen.

De appartementen in de twee complexen zijn bestemd voor verhuur. De Smaragd werd als eerste complex herontwikkeld. In het pand zitten 35 appartementen, waarvan er twintig een eigen buitenruimte in de vorm van een terras of balkon hebben. Het pand heeft een gemeenschappelijk dakterras. Na oplevering van De Smaragd startte de de transformatie van De Robijn. Dit pand telt 37 appartementen, waarvan er 25 een privébuitenruimte (terras of balkon) hebben. De overige 12 appartementen hebben een frans balkon. Beide panden zijn in één bouwstroom getransformeerd. Daarmee was de oplevering nagenoeg gelijk.

De bouw van de appartementen begon op 11 januari 2021, in de zomer van 2021 was de oplevering. Db-m is door Bouwhuis Groep aangetrokken om tijdens de bouwperiode de kwaliteitsborging en het toezicht op te pakken. Daarbij maakten wij onder andere gebruik van EdControls.

Project Details

Opdrachtgever db-m: Bouwhuis Groep

Opdrachtgever project: Edelwonen BV

Omvang: twee complexen, 72 appartementen

Diensten: kwaliteitsborging en toezicht

Periode: december 2020 – 2021

Betrokken:  Erwin de Jager, Vincent Maaskant

Impressies: Edelwonen/IKB Architecten