Dag van de bouw

Dag van de Bouw: kom kijken achter de bouwhekken

Eindelijk mogen we weer laten zien waar aan werken in de bouw- en infrasector: een toegankelijk en bereikbaar Nederland. Werk waar wij trots op zijn, en waar wíj iedere dag met veel plezier – bouwmanagement en communicatie – aan bijdragen! Zaterdag 18 juni aanstaande is er, na twee jaar afwezigheid, weer een Dag van de Bouw. Enkele projecten waar db-m bij betrokken is nemen deel.

Groningen Spoorzone

Aannemer Strukton stelt samen met opdrachtgever ProRail de bouwplaats van Groningen Spoorzone open voor het publiek. Er is een uitgezette looproute door de bouwkuip, de bouwkuip aan de zuidzijde is te bezoeken en er zijn diverse machines te zien die gebruikt worden in de infrasector. Uiteraard kun je vragen stellen aan de aannemer. Meer info op de website van het project.

Bezoek de Uithoornlijn

Ook de Uithoornlijn opent haar deuren. Tussen 10.00 en 16.00 uur ben je van harte welkom een kijkje te komen nemen achter de bouwhekken van de nieuwe tramlijn in aanbouw. Recent zijn de eerste spoorstaven gelegd op de busbaan welke wordt omgebouwd tot een gecombineerde bus- en trambaan. Medewerkers van de projectorganisatie en aannemer Dura Vermeer laten je graag zien welke werkzaamheden zij uitvoeren en hoe de tramlijn er straks uitziet. Er zijn verschillende uitkijkpunten, een uitkijktoren en een fietsspeurtocht langs de tramlijn. Ook is er een dode-hoektraining met een vrachtwagen en kun je knutselen. Meer info en programma op de website van de Uithoornlijn.

Lopend door een snelverkeerstunnel

Wil je nog eenmalig in de snelverkeerstunnel lopen bij het project HOV in ’t Gooi? Dit kan tussen 10.00 en 15.00 uur in de Alexiatunnel bij HOV in ’t Gooi. Het project HOV in ’t Gooi legt een hoogwaardige OV-verbinding tussen Huizen en Hilversum aan, waaronder een vrijliggende busbaan met drie spoorkruisingen tussen de A27 en het busstation in Hilversum. Het meest complexe onderdeel is de bouw van de Alexiatunnel. Deze dubbellaagse spooronderdoorgang wordt op zeer beperkte ruimte gebouwd.

De Dag van de Bouw geeft je een mooie kans om door deze tunnel te kunnen lopen. Aannemer BAM en de projectorganisatie geven tekst en uitleg en beantwoorden alle vragen. Kom je kijken in de bioscoop naar filmpjes die afgelopen tijd zijn gemaakt van de bouw? Ook zijn er een maquette, photobooth, verschillende marktkraampjes en er staat iets lekkers klaar. Deze Dag van de Bouw is ook leuk voor kinderen. Meer info op de website van het project.

Zet zaterdag 18 juni alvast in je agenda. Op alle drie de projecten zijn er activiteiten voor kinderen, wel onder begeleiding van een volwassene. Zien we jou op één van onze projecten, of een ander project bij jou in de buurt natuurlijk,  tijdens de Dag van de Bouw?

Interessant artikel? Delen mag!

Vergelijkbaar Nieuws