Utrecht centraal geopend

Utrecht Centraal officieel geopend

Afgelopen woensdag, 7 december, is station Utrecht Centraal officieel geopend. Staatssecretaris Dijksma maakte daarvoor samen met wethouder Everhardt (gemeente Utrecht) en de president-directeuren Roger van Boxtel (NS) en Pier Eringa (ProRail) een 360 graden-selfie van haarzelf en het toegestroomde publiek. Ook bedankte ze de vakmensen die het station bouwden en toegankelijk hielden in de bouwperiode. De hele dag was het feest op het grootste station van Nederland, dat de afgelopen zes jaar volledig verbouwd werd.

Hele dag feest
Van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat werden reizigers en voorbijgangers getrakteerd op muziek en theater, onder andere van het NS Harmonieorkest in de ochtendspits. Verder was er een pop-up bioscoop, kon er voor 24 uur getrouwd worden en gaf het projectteam rondleidingen door de stationshal. De feestelijke dag werd afgesloten met een sing/songwritersconcert.

Op de groei gebouwd
Tussen 2010 en 2016 werd station Utrecht Centraal compleet vernieuwd, terwijl de 280.000 dagelijkse reizigers gewoon hun trein konden blijven nemen. De hal is gegroeid van 8.000 m2 naar 25.000 m2, zodat het voldoende ruimte biedt voor ruim honderd miljoen reizigers per jaar. Trein, tram en bus komen aan en vertrekken onder het golvende dak. Ook zijn de perrons vernieuwd en verbreed.

Met de officiële opening van Utrecht Centraal komt voor db-m een mooi project ten einde. Dit geldt ook voor Katja, die een grote rol heeft gespeeld in de communicatie rondom de officiële opening van de hal. ProRail, NS, gemeente Utrecht en alle anderen: gefeliciteerd met dit prachtige resultaat!

Interessant artikel? Delen mag!

Vergelijkbaar Nieuws