Contractmanager sportcomplex Ajax

Db-m als contractmanager aan de slag voor sportcomplex ‘De Nieuwe Toekomst’ Ajax

In Amsterdam werkt het projectteam van Ajax hard aan ‘De Nieuwe Toekomst’: een nieuw sportpark met drie gebouwen in de directe omgeving van de Johan Cruijf-Arena. Het eerste elftal, Jong Ajax, trainers en staf huizen straks in het eerste gebouw dat wordt gerealiseerd. Jeugdspelers en de vrouwen maken gebruik van het volgende gebouw dat op de planning staat. Het laatste gebouw wordt een ministadion met 6.000 stoelen en ruimte voor kantoren. Het eerste gebouw zit in de aanbestedingsfase en wordt naar verwachting in 2024 in gebruik genomen. Db-m treedt op als contractmanager sportcomplex.

In fase 1 wordt het eerste gebouw gerealiseerd, met daarnaast een complete ondergrondse infrastructuur, installaties, centrale voorzieningen en de veldinrichting. Ook de sloop van de huidige gebouwen maakt onderdeel uit van deze eerste fase.

Bouwteamconstructie

Ajax heeft als doel om een aannemer in een bouwteamconstructie te selecteren voor de uitwerking van het ontwerp en de realisatie ervan. Als alles volgens planning verloopt, start de realisatie van gebouw A de tweede helft van 2022, oplevering staat gepland voor in de loop van 2024. Parallel hieraan werkt Ajax het ontwerp van de volgende gebouwen en de overige ontwikkelingen verder uit.

Contractmanager sportcomplex

Projectbureau De Nieuwe Toekomst, onderdeel van Ajax, heeft db-m gevraagd om binnen het projectteam de rol van contractmanager te vervullen. Vanaf de aanbesteding draait db-m mee in het team. Op termijn is db-m het eerste (contract)aanspreekpunt voor de opdrachtnemer.

Interessant artikel? Delen mag!

Vergelijkbaar Nieuws