The Base D op Schiphol

The Base D op Schiphol: “Een blikvanger bouwen in een dynamische en sensitieve omgeving”

Twee jaar geleden, in september 2017 startte Schiphol Real Estate met de bouw van een gloednieuw kantoorgebouw op Schiphol: The Base D. Een vernieuwend kantoorgebouw van circa 6.000 m2, uitgerust met nieuwste Smart Building-technologie. Het gebouw is volgens de meest recente richtlijn van BREEAM Excellent ontwikkeld. Inmiddels is een nieuwe fase aangebroken, op 2 september 2019 is het project aan ontwikkelaar Schiphol Real Estate opgeleverd. Een mijlpaal voor opdrachtgever Schiphol Real Estate, aannemer De Vries en Verburg, huurder HEINEKEN International en voor db-m. Projectmanager Wietse is trots op deze mijlpaal én op het project.

Open dialoog en goede samenwerking

“The Base D is dé blikvanger in Central Business District van Schiphol. Kenmerkende gevels met veel glas en de grote overstekken maken dat ik dit gebouw stoer en indrukwekkend vind om te zien,” vertelt Wietse. “Zoals ieder project kende ook de realisatie van dit project de nodige uitdagingen. Het succes van het project en het oplossen van de uitdagingen is vooral te danken aan de open dialoog en de goede samenwerking tussen alle partijen,” vervolgt de projectmanager. “In mijn ogen is dit project een voorbeeld waarin transparante samenwerking tot succes leidt. En tot meer werkplezier voor alle betrokkenen.”

Impact op gebruikers

“Bouwen op Schiphol betekent bouwen in een dynamische omgeving, iets waar db-m van meerwaarde kan zijn,” stelt Wietse. Central Business District op Schiphol is vergelijkbaar met een stukje binnenstad. Dicht bebouwd met hoogwaardige kantoren. Iets waar ook tijdens de bouw rekening mee gehouden moet worden. Wietse: “The Base D is tegen het bestaande The Base-complex aan gebouwd. De bouw had dus impact op de huidige gebruikers en beheerders. Vanuit db-m hebben we de verschillende betrokkenen met elkaar verbonden, en de vertaling gemaakt van de realisatie richting de omgeving: gebruikers en beheerders van het naastgelegen pand. Maar ook richting de toekomstig huurder.”

Huurdersbegeleiding

HEINEKEN International is inmiddels gestart met de realisatie van hun inbouwpakket. Voordat de medewerkers er daadwerkelijk hun intrek nemen wordt het interieur afgemaakt. Wietse: “Erg leuk dat ik ook in deze fase namens Schiphol Real Estate betrokken mag zijn om dit proces met alle verschillende partijen te begeleiden.”

The Base D Schiphol LARGE 0480 1
Foto: Schiphol Real Estate
Interessant artikel? Delen mag!

Vergelijkbaar Nieuws