7516735216 VFW2088

Grootse opening Leidsche Rijn Centrum

Woensdag 16 mei was het zover: de feestelijke en langverwachte opening van Leidsche Rijn Centrum op het Brusselplein. Leidsche Rijn Centrum is het moderne stadshart in de Utrechtse wijk Leidsche Rijn. Het is een groot centrum met een brede commerciële invulling, waar niet alleen de Leidsche Rijners zelf, maar ook andere stadsgenoten, toeristen en dagjesmensen kunnen genieten van de ruim 130 horeca- en winkelgelegenheden. Maar ook voor wonen, werken en ondernemen is er te kust en te keur in dit grote centrum. Zo zijn naast de grote namen van grote winkeliers ook lokale ondernemers terug te vinden in het stadshart. Db-m heeft de directievoering, toezichthouding en afbouwcoördinatie bij de bouw van perceel 5 verzorgd.

Een optreden van OG3NE, de Nederlandse inzending van het Songfestival 2017, zomerse beats van 538 DJ’s on tour en de grootste burenborrel van Nederland. Het kon op de openingsdag in Leidsche Rijn Centrum. Begeleid door de Utrechtse Tim en Daan van het tv-programma Streetlab lanceerde burgemeester Jan van Zanen de LRC-app en met een spectaculaire dans- en zangshow op grote hoogte was Utrecht een stadshart rijker.

Perceel 5

De bouw van het stadscentrum is opgedeeld in meerdere delen, percelen genaamd. Ieder perceel heeft zijn eigen aannemer en eigen partij voor bouwbegeleiding. Sinds 2016 is db-m betrokken bij de realisatie van perceel 5. In perceel 5 vestigen zich grote namen als Vapiano, Holland & Barrett, ONLY, The Barn en The Five Guys. Ook woningen en kantoren zijn onderdeel van dit perceel.

Directievoering

Niek de Heij en Wietse den Hartog verzorgen de directievoering namens de opdrachtgever Leidsche Rijn Centrumplan B.V. Niek en Wietse begeleiden, controleren en sturen de aannemer aan. Zij zijn het aanspreekpunt voor adviseurs, architecten en andere betrokken partijen. Uit naam van opdrachtgevers Vesteda en a.s.r. bewaken zij zaken als geld, tijd en kwaliteit. Erwin de Jager verzorgt het toezicht op de bouwplaats.

Afbouwcoördinatie

Door Leidsche Rijn Centrum B.V. worden de panden casco opgeleverd. Daarom verzorgt db-m naast de directievoering en toezichthouding ook de afbouwcoördinatie. Db-m helpt de huurders bij het ontwerpproces van de inrichting van de winkels. Op deze manier is db-m bij de bouw van perceel 5 betrokken van A tot Z.

Leidsche Rijn Centrum is al vanaf de start van het project bezig met duurzaamheid. Dit laten ze vastleggen in een BREAAM-certificering. Dit houdt onder andere in dat de winkeliers zich moeten houden aan bepaalde randvoorwaarden op het gebied van duurzaamheid. Db-m helpt en begeleidt huurders hierin, zodat Leidsche Rijn Centrum straks een duurzaam en milieubewust stadshart is.

Interessant artikel? Delen mag!

Vergelijkbaar Nieuws