Spooroverbouwing Zaandam opgeleverd

Spooroverbouwing Zaandam opgeleverd

Vrijdag 13 december 2019 bereikte de spooroverbouwing in Zaandam de laatste mijlpaal van dit jaar: het project is opgeleverd! De spooroverbouwing wordt al sinds mei 2019 gebruikt als passage over het spoor, de nieuwe ingang van de stationshal is sinds augustus 2019 in gebruik. De reiziger vervolgt dus de weg zoals ondertussen al gewoon geworden is. Voor de opdrachtgevers, NS Stations, ProRail en de gemeente Zaanstad, en aannemer Hegeman is de oplevering uiteraard een belangrijke mijlpaal. Gefeliciteerd!

Interwijkverbinding voor voetganger en fietser

Na ca. 1,5 jaar bouwen is er een nieuwe brug over het spoor welke als verbinding tussen het centrum en de andere kant van het spoor wordt gebruikt. De stationshal ging compleet op de schop, binnenkort zijn alle winkels open. Ook is er een fietsenstalling gerealiseerd in Zaanse stijl. Het zal niet lang meer duren voordat de spooroverbouwing voor Zaandammers ook als fietsroute gebruikt kan worden.

Wij als db-m zijn trots op dit project omdat het zich kenmerkt door vele stakeholders en belangen. En omdat dit een typisch voorbeeld is van ‘bouwen met de winkel open’.

Interessant artikel? Delen mag!

Vergelijkbaar Nieuws