IMG 5884

Hoogste punt The Base D op Schiphol bereikt

IMG 5892

De bouw van The Base D bereikte gisteren het hoogste punt. Opdrachtgever Schiphol Real Estate houdt de traditie in ere door dit te vieren met kapfooi en pannenbier. Met de twee afdelingen HEINEKEN Global Procurement en HEINEKEN Global Supply Chain van HEINEKEN International als huurder van dit kantoorgebouw wordt er uiteraard Heinekenbier geserveerd. Jan Willem Weissink (Directeur Schiphol Real Estate) en Henk Aantjes, (Algemeen directeur bouwbedrijf de Vries en Verburg) legden gezamenlijk de betonnen afdekplaat op de liftschacht. Deze liftschacht steekt iets boven de dakvloer uit en is hiermee het hoogste punt van het gebouw.

Voortgang van de bouw

Vanaf het vierde kwartaal van 2017 werkte bouwbedrijf De Vries en Verburg uit Stolwijk hard om dit moment te bereiken. Wietse, die als projectmanager de bouw begeleidt: “Een bijzonder resultaat in een relatief kort tijdsbestek. In het afgelopen jaar is een eenlaagse ondergrondse parkeergarage en een staalconstructie met betonnen vloeren en kernen gerealiseerd.” Het kantoorgebouw bestaat als het straks klaar is uit een hoge benedenverdieping met daarboven vier kantoorlagen.

Nu de constructie van het kantoorgebouw staat, wordt de vliesgevel met luifels gemonteerd. The Base D is een modern kantoorgebouw met veel glas over de volledige verdiepingshoogte. Het pand wordt uitgerust met slimme technologie, waarmee gebruikers bijvoorbeeld met hun smartphone het klimaat kunnen regelen. Schiphol Real Estate is samen met haar partners toonaangevend op het gebied van Smart Buildings en de bijbehorende user experience.

Huurdersbegeleiding door db-m

Db-m is bij dit project betrokken als directievoerder en toezichthouder. Sinds de bekendmaking van HEINEKEN International als huurder vervult db-m in opdracht van Schiphol Real Estate ook een actieve rol in de begeleiding van deze huurder richting de oplevering van het pand. Hans Colijn: “Als db-m zijn we apetrots om in deze complexe, dynamische omgeving met bekende partijen als Schiphol Real Estate en HEINEKEN International te mogen samenwerken aan dit bijzondere project!”

Interessant artikel? Delen mag!

Vergelijkbaar Nieuws