BREEAM-NL. Aantoonbaar duurzaam bouwen

Duurzaamheid is niet meer weg te denken uit de bouw- en vastgoedsector. Duurzaam bouwen biedt kansen voor projectontwikkelaars, opdrachtgevers en aannemers. Zo leidt duurzaamheid in de bouw tot reductie van operationele kosten. Ook maakt het nieuwbouw en renovatie aantrekkelijk voor toekomstige huurders en gebruikers. Bewuster omgaan met (her)gebruik van materialen en functioneel gebruik van water, afval en energie is een must. Het aantonen van de duurzaamheid van jouw project ook. Daarom biedt db-m vanaf februari begeleiding in BREEAM-certificering.

Wat is BREEAM?

Duurzaam bouwen is één, dit aan kunnen tonen is een tweede. Met BREEAM druk je als opdrachtgever de duurzaamheidsstempel op je project. BREEAM is een methode die duurzaamheidsprestaties van gebouwen en gebieden beoordeelt. Door op de verschillende duurzaamheidsaspecten punten toe te kennen, krijgt het bouwproject een duurzaamheidswaardering. BREEAM-experts begeleiden in het certificeringsproces en bereiden organisaties voor op het assessment, zodat je hier als opdrachtgever zo min mogelijk omkijken naar hebt.

Db-m: BREEAM-certificering

Db-m heeft volop aandacht voor duurzaam bouwen en dus breiden we ons dienstenpakket uit met begeleiding in BREEAM-certificering. Projectmanager Niek de Heij: ‘Vanuit de markt ontstaat steeds meer vraag naar duurzaam bouwen. Om die duurzaamheid aan te tonen, moet je vaak een extern bureau inschakelen. Het is praktischer, efficiënter en goedkoper als projectmedewerkers zelf in duurzaamheid kunnen begeleiden. Daarmee ontzorgen we als db-m onze opdrachtgevers!

Interessant artikel? Delen mag!

Vergelijkbaar Nieuws