Andre Cloosterman

Schiphol Real Estate: “Met db-m krijgen opdrachtgevers het beste van twee werelden”

Op Schiphol wordt momenteel een gloednieuw en innovatief kantoorgebouw neergezet: The Base D. Een bijzondere blikvanger met een moderne uitstraling, hoge verdiepingen, een strakke staalconstructie en veel glas. André Cloosterman, ontwikkelingsmanager Vastgoedontwikkeling Schiphol Real Estate, koos voor db-m als directievoerder. “Db-m heeft de juiste mensen, biedt kwaliteit én continuïteit.”

Ook als we niet samenwerken houden we contact.

De relatie tussen André Cloosterman en db-m bestaat al jaren. “De oprichters Hans Colijn en Vincent Maaskant ken ik al ruim twaalf jaar. We hebben een aantal jaren geleden zeer intensief samengewerkt aan een groot nieuwbouwproject op Schiphol: The Outlook. De relatie is goed en ook als we niet samenwerken aan een concreet project houden we contact.”

Persoonsgedreven

Het was dus logisch dat André db-m belde toen hij in 2017 op zoek was naar een directievoerder voor een nieuw kantoorgebouw in het Schiphol Central Business District. “En zo waren we ook weer zakelijk met elkaar aan de slag.”

“De keuze voor db-m is voor mij meer persoons- dan bedrijfsgerelateerd,” vertelt André.  “Mensen maken het verschil. Daarom zoek ik altijd naar personen met wie ik een klik heb. Alles draait om vertrouwen.  Natuurlijk zijn technische kennis en ervaring belangrijk, maar commitment is dat net zo.”

Tandem

“Het mooie aan db-m is dat ze die goede mensen ook hebben,” vertelt André. “Zo is dit project rond The Base D vanuit db-m eerst opgepakt door Hans, die gelijk zijn collega Wietse meenam. In de loop van het project nam Niek rol van Hans weer over. Dat verliep allemaal heel soepel. Wat ik sterk vind van db-m: ze werken altijd in een tandem. Er zijn dus altijd minimaal twee professionals die alles weten van het project. Dat geeft rust en continuïteit.”

Beste van twee werelden

Db-m speelt op hoog niveau mee in de branche, vindt André. “De kwaliteit die ze bieden, is zeer hoog. Tegelijkertijd is het geen groot bureau. Dat vinden opdrachtgevers soms spannend. Maar ik merk in de praktijk dat ze de samenwerking en overdracht heel goed regelen. Ze hebben voldoende kwalitatieve resources, zodat kwaliteit en continuïteit nooit een probleem worden. Dat is heel knap.  Db-m weet zich op deze manier echt te onderscheiden in de markt: ze bieden persoonlijke, kwalitatieve service én continuïteit. Je krijgt als opdrachtgever dus het beste van twee werelden.”

De mensen van db-m hebben echt hart en gevoel voor de opdracht die ze uitvoeren.

De betrokkenheid en gedrevenheid van db-m komt volgens André duidelijk tot uiting in de dagelijkse samenwerking. “Wat me opvalt, is dat de mensen van db-m dezelfde spirit hebben als wij. Ze snappen de commerciële belangen en acteren daar ook naar. Ze hebben echt hart en gevoel voor de opdracht die ze uitvoeren.” André geeft een voorbeeld: “Het gebouw dat we nu ontwikkelen, The Base D, wordt vanaf september 2019 verhuurd aan Heineken International. Daar zijn we heel trots op en blij mee. Tegelijkertijd is dit best een klus, want Heineken International wil uiteraard meepraten over de invulling van de ruim 6.500 vierkante meter kantoorruimte die het gaat huren. Niek en Wietse zijn net zo enthousiast als ik over deze nieuwe huurder en helpen Schiphol Real Estate actief in de begeleiding van deze invulling van huurwensen in The Base D. Zo maken ze het verschil. En het zijn ook nog leuke kerels om mee te werken. Uiteindelijk draait het dus weer om de mensen.”

Interessant artikel? Delen mag!

Vergelijkbaar Nieuws