Zaandam geopend

Db-m verwelkomt station Zaandam als nieuw project

Naast de bestaande stationshal van station Zaandam komt een nieuwe interwijkverbinding die het centrum via een fiets- en voetgangersbrug met de westkant van Zaandam verbindt. Deze verbinding wordt over het bestaande spoor gebouwd. Op deze zogenoemde overbouwing komt een nieuwe entree naar het station. Db-m is door NS Stations gevraagd als directievoerder en toezichthouder.

De bestaande stationshal wordt gerenoveerd en voorzien van in- en uitcheckpoorten. In de hal komt een nieuwe OV-servicewinkel, waar reizigers informatie van alle openbaar vervoersmodaliteiten krijgen. Verhuurbare commerciële ruimten en toiletten maken de stationshal af. Om de werkzaamheden uit te voeren, maken opdrachtgevers NS Stations, ProRail en de gemeente Zaanstad gebruik van meerdere buitendienststellingen.

Directievoering en toezicht

Vanuit db-m vervullen Francis en Henny in opdracht van NS Stations het directievoering en toezicht voor dit project. In deze rol zijn zij de schakel tussen de opdrachtgever en de aannemer. Ze bewaken niet alleen de kwaliteit van het project, maar hebben ook te maken met de belangen van de diverse betrokken partijen en de veiligheid van zowel de bouwers en projectleden als van de reizigers.

 

Meer weten over dit mobiliteitsproject? Kijk dan op de speciale projectpagina.

Interessant artikel? Delen mag!

Vergelijkbaar Nieuws