dbm RenedeWit

Synchroon Ontwikkelaars: “Bouwen in de binnenstad op resultaat en relatie”

De professionals van db-m laten als schakel tussen ontwikkelaar en aannemer bouwprojecten soepel draaien. René de Wit, projectontwikkelaar bij Synchroon Ontwikkelaars werkt daarom graag met de mensen van db-m. Zoals tijdens de bouw van de woontorens Boston en Seattle in Rotterdam.

Synchroon Ontwikkelaars werkt al jaren samen met db-m. René: “Wij ontwikkelen woningen en commercieel vastgoed. Dat zijn vooral complexe projecten in het centrum en aan de rand van de Nederlandse steden. Db-m is erg goed om complexe projecten terug te brengen naar de essentie en deze behapbaar te maken. Daarom kozen we gezamenlijk met onze samenwerkingspartner BPD Ontwikkeling bij de woontorens in Rotterdam voor db-m. Vanwege de kennis en kunde en omdat het plezierig is om te werken met de professionals van db-m. Ze zijn menselijk, betrokken en houden van humor. Daar wordt een samenwerking alleen maar beter van.”

Proactief samenwerking versterken

De torens Boston en Seattle prijken aan de Rijnhaven op de Wilheminapier in Rotterdam. “Het gebouw bestaat uit twee woontorens van 23 verdiepingen hoog”, vertelt René. “De woontorens tellen 220 appartementen, 1.500 vierkante meter voor cultuur, winkels en horeca en een bovengrondse en ondergrondse parkeergarage. Best ingewikkeld om dit op zo’n binnenstedelijke locatie te bouwen, ook omdat er vrij veel partijen bij betrokken zijn.”

Dan komt het aan op verbindingen leggen en dat is volgens René precies wat db-m doet. “Db-m vervult een mooie rol tussen de ontwikkelaar en de aannemer. De professionals snappen ieders belang en leggen de juiste relaties. Door verantwoordelijkheid te nemen, initiatief te tonen en proactief de samenwerking te versterken brengen ze partijen bij elkaar. Zo blijven de diverse betrokken partijen constructief samenwerken en worden de afgesproken resultaten gehaald. En dat is niet vanzelfsprekend in de wereld van de bouw.”

Kijken naar de klant

Db-m overziet volgens René het hele speelveld. “De adviseurs bekijken een project van alle kanten en zijn in staat om hier met een helikopterblik naar te kijken. Vervolgens zoomen ze in op de diverse onderdelen en weten die tot in de puntjes te regelen. Denk bijvoorbeeld aan contractbeheer, of het proces om de juiste aannemer te selecteren, daar zijn ze echt heel sterk in. En het mooie is: ze komen met een doordacht advies, zonder dat ze zelf alles willen uitvoeren. Db-m kijkt echt naar de behoefte van de klant en wat die nodig heeft. Dat is prettig voor klanten, want je kunt dus echt vertrouwen op de adviezen van de mensen van db-m.”

Resultaat en relatie

Dat ziet René ook terug in de aansturing van het bureau. “Hans en Vincent, de eigenaren van db-m, zijn persoonlijk zeer betrokken bij belangrijke projecten. Zij vertrouwen op hun professionals, maar laten zichzelf ook regelmatig informeren. Als het nodig is, zijn ze er. Ze komen op de bouwlocatie en zo zorgen ze dat de projectkennis altijd bij meerdere collega’s van db-m bekend is. Zo garanderen ze de continuïteit. Ze sturen puur op kennis en resultaat in plaats van op uren. Het gaat er bij db-m om dat de klant tevreden is en er geen kennis verloren gaat. Zo sturen ze op resultaat en relatie. En als het nodig is, stoppen zij daar met plezier meer tijd in. Dat is voor mij een kenmerk van een goede betrokkenheid en daarom werk ik met plezier met ze samen.”

IMG 3110 3
Interessant artikel? Delen mag!

Vergelijkbaar Nieuws