Station Rotterdam Alexander

Db-m verwelkomt station Rotterdam Alexander als nieuw project

Station Rotterdam Alexander wordt in 2018 en 2019 verbouwd. Het OV-knooppunt krijgt een nieuwe stationshal met een moderne, open uitstraling, onder andere door een transparante gevel met een levendige plint. Metro en trein komen straks samen onder één dak, wat zorgt voor een snelle, prettige en veilige overstap. Db-m is door NS Stations aangetrokken als communicatieregisseur en omgevingsmanager.

Om een snelle overstap tussen de verschillende vervoersmodaliteiten te realiseren, worden de metroperrons doorgetrokken tot in het stationsgebouw. Ook komt er een aparte bypass tussen het treinperron richting Rotterdam Centraal en het metroperron in diezelfde richting. De entrees naar het station worden herkenbaarder en vormen straks een prettige aansluiting op de buitenruimte.

Projectcommunicatie en omgevingsmanagement

Vanuit db-m vervult Katja in opdracht van NS Stations een regisseursrol als het gaat om de projectcommunicatie en het omgevingsmanagement. Vanuit die rol heeft ze te maken met reizigers, de omliggende ondernemers en scholen en stakeholders als ProRail, RET, gemeente Rotterdam, MRDH, de Verkeersonderneming en aannemer Averesch.

Meer weten over dit mobiliteitsproject? Kijk dan op de speciale projectpagina.

Interessant artikel? Delen mag!

Vergelijkbaar Nieuws