kantoor vakblad c

Publicatie vakblad C: “Vooruit naar kantoor”

“Vooruit naar kantoor”. Zo noemen Maurice Berix en Miranda Koot van Provincie Zuid-Holland de terugkeerstrategie die zij, in co-creatie met de hele organisatie, opstelden. Het is een stap terug naar kantoor nu de #coronamaatregelen op hun retour zijn. Een stappenplan dat in de fase is waarin er geëxperimenteerd en geoefend wordt met hybride werken en waar ontmoeten het belangrijkste uitgangspunt is. Berix en Koot gingen op zoek naar de wensen en behoeften van de medewerkers, om samen met hen een gedragen plan vorm te geven. Berix: “We bouwen een brug terwijl we erover lopen, op basis van kennis uit de hele organisatie. Als programmamanagers hebben we de wijsheid niet in pacht, dat zeggen we ook hardop.”

Berix staat samen met Koot aan de lat voor de terugkeerstrategie, met een kernteam om hen heen: samen pakken ze de uitvoering op. Een organisatieadviseur en  communicatieadviseur maken deel uit van het team, net als iemand die de planning en de financiën bewaakt en een aantal collega’s die verantwoordelijk zijn voor deelactiviteiten uit de terugkeerstrategie. In totaal zo’n vijftien mensen. En de inhoud? Die komt van de circa tweeduizend medewerkers van de provincie.

Als Berix en Koot ruim een jaar geleden starten, kiezen zij bewust voor een transparante aanpak waarbij de hele organisatie meedenkt tijdens een ontwerpend proces. Hoe? Daarover schreef Katja voor vakblad C, hét communicatievakblad van Nederland.

Logeion vakblad c vooruit naar kantoor

Interessant artikel? Delen mag!

Vergelijkbaar Nieuws