Arentschool geopend

Nieuwbouw Rotterdamse Arentschool geopend door wethouder

Op maandag 25 oktober is de nieuwbouw van de Arentschool officieel geopend door de Rotterdamse wethouder Said Kasmi, de oudste en de jongste leerling van de school. Sinds afgelopen zomer krijgen de leerlingen al in het nieuwe gebouw les. De nieuwe school heeft een oppervlakte van circa 2.200 vierkante meter, verdeeld over twee verdiepingen. In april 2021 ging de eerste paal onder begeleiding van enkele leerlingen de grond in. Db-m verzorgde vanaf de ontwerpfase de omgevingscommunicatie.

Binnenstedelijk gebied

Het schoolterrein bevindt zich in Rotterdam Kralingen, omgeven door zowel huur- als koopwoningen op korte afstand van de Arentschool en/of het schoolplein. Toegangswegen tot het schoolterrein zijn beperkt, wat de aan- en afvoer van materiaal en materieel tot een uitdaging maakte. Daarnaast waren er diverse stakeholders betrokken bij de realisatie van de nieuwbouw en werden leerlingen gedurende het project elders gehuisvest. Voor Stichting Kind en Onderwijs Rotterdam een belangrijke reden om vanaf initiatief tot oplevering in te zetten op omgevingscommunicatie.

Omgevingscommunicatie

Db-m verzorgde vanaf de ontwerpfase de omgevingscommunicatie voor het project, op zowel strategisch, tactisch als uitvoerend vlak. Daarnaast schreven we namens opdrachtgever Stichting Kind en Onderwijs Rotterdam een omgevingsparagraaf voor in de aanbestedingsleidraad. Omgevingscommunicatie deden we vanuit de opdrachtgever en, tijdens de uitvoeringsfase, vanuit opdrachtnemer Hodes Huisvesting.

Interessant artikel? Delen mag!

Vergelijkbaar Nieuws