Woontorens Boston & Seattle opgeleverd

Deze maand was het zover: de oplevering van de woontorens Boston & Seattle van BPD Gebiedsontwikkeling en Synchroon. Wij feliciteren de opdrachtgevers, aannemer J.P. van Eesteren |TBI en alle andere betrokkenen van harte met dit geweldige resultaat!

Op de Rotterdamse Wilhelminapier zijn pal naast landmark De Rotterdam twee woontorens gebouwd: Boston en Seattle. Bouwfonds Ontwikkeling en Synchroon Ontwikkelaars opereerden als gezamenlijk opdrachtgever onder de naam VOF Pier III, en schakelden db-m destijds in voor directievoering en kwaliteitsregie tijdens de realisatiefase.

De woontorens

De woontorens – 23 verdiepingen hoog – omvatten ruim tweehonderd koop- en huurappartementen en ca. 1.500 m2 commerciële ruimte voor cultuur, winkels en horeca. In de tweelaagse ondergrondse parkeergarage zijn privé- en openbare parkeerplaatsen gerealiseerd. Ook is er voor elk appartement een berging beschikbaar en is er een ontmoetingsruimte met dakterras. Koeling met water uit de Maas en een laag energieverbruik zorgen voor duurzaamheid in de woontorens.

Interessant artikel? Delen mag!

Vergelijkbaar Nieuws