BostonSeattle 01

Officiële startsein voor bouw woontorens Boston & Seattle

De voorbereidingen voor de bouw van de woontorens Boston & Seattle op de Wilhelminapier in Rotterdam zijn al een paar maanden in volle gang. Het bouwterrein is bouwrijp gemaakt, er zijn damwanden ingetrild en er is 10.000 m3 zand afgegraven en afgevoerd. De daadwerkelijke bouw gaat nu echt beginnen. Wethouder Stedelijke ontwikkeling, Ronald Schneider, gaf vandaag het officiële startsein.

Startsein officieel gegeven

Afgelopen vrijdag werd onder toeziend oog van zo’n honderd genodigden de officiële start van de bouw gevierd. Na alle voorbereidende werkzaamheden in het afgelopen half jaar is vrijdag de heistelling aangevoerd. Vandaag start het heiwerk en is de bouw écht begonnen. Directeuren Bart van Breukelen (Synchroon), Wim de Haas (Bouwfonds) en Marco van Peppel (aannemer J.P. van Eesteren) spraken, net als wethouder Ronald Schneider van de gemeente Rotterdam, hun trots uit over dit unieke project op de Wilhelminapier.

Boston & Seattle

In de woontorens – 23 verdiepingen hoog – komen ruim tweehonderd koop- en huurappartementen en ca. 1.500 m2commerciële ruimte voor cultuur, winkels en horeca. In de tweelaagse ondergrondse parkeergarage komen privé- en openbare parkeerplaatsen. Bouwfonds Ontwikkeling en Synchroon Ontwikkelaars opereren als gezamenlijk opdrachtgever onder de naam VOF Pier III, en hebben db-m ingeschakeld voor directievoering en toezicht tijdens de realisatie.

 

Interessant artikel? Delen mag!

Vergelijkbaar Nieuws