onderwijs cultuurcentrum jan2018

Db-m verwelkomt onderwijs- en cultuurcentrum Spuikwartier als nieuw project

Naast het Haagse stadhuis – op de plek waar onder andere het ministerie van Justitie stond – komt Onderwijs- en Cultuurcentrum (OCC) Spuikwartier. In het nieuwe, unieke gebouw worden vier instellingen voor muziek en dans gehuisvest. Db-m is door de gemeente Den Haag aangetrokken voor het integraal kwaliteitsmanagement van dit UAV-gc-project.

Het gaat om een complex project in de binnenstad van Den Haag. Dat betekent dat er gebouwd wordt op de spreekwoordelijke postzegel, wat invloed heeft op de aanpak van aannemerscombinatie Cadanz. Db-m verzorgt het integraal kwaliteitsmanagement vanuit opdrachtgever Gemeente Den Haag.

Een duurzaam gebouw, onder andere door de hoge water- en energiezuinigheid, zonnepanelen op het dak en aandacht voor materialisatie. In het 38-meter hoge gebouw komen vier zalen, met ruimte voor in totaal bijna 5.000 mensen. Alle zalen krijgen een eigen vorm en atmosfeer. Het centrum maakt onderdeel uit van de ontwikkeling van het Spuikwartier. Middelpunt is een nieuw plein met de naam Turfplaza.

Meer weten over dit project? Lees dan verder op onze projectenpagina.

Interessant artikel? Delen mag!

Vergelijkbaar Nieuws