mediamomenten 10 jaar db-m

10 jaar db-m, 10 keer een terugblik: mediamomenten (5)

Maandag 1 juni aanstaande bestaat db-m precies tien jaar. En hoewel we deze mijlpaal pas later dit jaar zullen vieren – we hebben immers te maken met het coronavirus – kijken we sinds een paar weken tien weken lang met veel plezier terug. Op prachtige projecten, mooie kansen, bijzondere momenten en inspirerende ontmoetingen. Door de jaren heen waren er meerdere mediamomenten voor db-m of een van haar medewerkers. Soms over de projecten waar we bij betrokken waren, soms over db-m zelf, en soms over onze mening of visie op ons vak. Wij vonden het leuk om de video’s, krantenberichten en artikelen weer eens terug te lezen, en we hopen jij ook!

Tien mediamomenten door de jaren heen

De Gelderlander en Omroep Gelderland: Onafhankelijk onderzoek communicatie Van Verschuerwijk, Arnhem (april 2020)
In de Arnhemse Van Verschuerwijk werden onder de projectnaam Avenue 1895 123 nieuwbouwappartementen en 40 lofts gerealiseerd. Bewoners van de naastgelegen monumentale woonwijk ondervonden veel hinder van de bouwwerkzaamheden. Ze gaven aan zich niet (voldoende) gehoord te voelen door zowel de ontwikkelend aannemer als de woningbouwvereniging en de gemeente Arnhem. De gemeenteraad besloot daarom tot een onafhankelijk onderzoek, dat door ons werd uitgevoerd. Over dat onderzoek en de resultaten daarvan zijn verschillende artikelen gepubliceerd:

Vakblad C: Omgevingscommunicatie een vereiste voor goede relaties en voorspoedige bouwprojecten (februari 2019)
Station Den Haag Centraal, 2013. De sloop van het oude stationsdak is in volle gang. Grote stukken puin en staal worden zo’n twintig meter hoogte in een stalen container gegooid. Een herrie van jewelste. Midden in de nacht, want overdag is werken uit den boze vanwege de veiligheid van reizigers. De communicatieadviseur merkt er niks van, die ligt ver weg in bed. ’s Ochtends blijkt het klachten geregend te hebben. Omwonenden lagen de hele nacht wakker van de werkzaamheden! Ze kent de feiten: er volgen meer van dit soort nachten? Wat ging er mis?

a8e94eb3 44ae 4135 90eb 30de6279e590 original

Cobouw: Zuchten, zwoegen en zweten, of slimmer en beter bouwen? (augustus 2018)
In de bouw verstaan we de kunst om daadwerkelijk iets neer te zetten. Te realiseren. We maken geen afspraken en plannen op papier die in een la verdwijnen, maar creëren daadwerkelijk een gebouw. Bruikbaar en voor iedereen zichtbaar. Maar onderweg naar dat prachtige eindresultaat is het vaak zuchten, zwoegen en zweten. Bouwen is mensenwerk. En de onderlinge samenwerking tussen de verschillende partijen kan vaak slimmer en beter.

Cobouw: Bouwen zonder contract? Huh? (augustus 2017)
Donderdag 3 augustus stond db-m met deze blog in de Cobouw. “Onlangs las ik op cobouw.nl het artikel ‘Bouwcontract op een bierviltje: Nijkerkerbrug gegund’. Wat is er gaande? Smeden we tegenwoordig samenwerkingsverbanden in de kroeg? Gooien we aanbestedingscriteria overboord? Gaan projecten hierdoor sneller van start? Versterkt het de samenwerking en communicatie tussen opdrachtgever en opdrachtgever?”

Neerlands Diep: De praktijk van online: bouwmanager Vincent gebruikt online middelen om samen te werken (april 2015)
Kun je met slim gebruik van online middelen je drukke werkzaamheden in een projectteam van een bouw- of infraproject net wat makkelijker en leuker maken? Vincent Maaskant, ingehuurd door ProRail, denkt van wel. Hij gebruikt een mix van online middelen in zijn dagelijkse werk als bouwmanager van station Den Haag Centraal, voor zichzelf en in de samenwerking met zijn team en de stakeholders rond het project. Neerlands Diep, academie voor publieke bouw- en infraprojecten, maakte een reportage.

BossMagazine: Social media and management – 7 questions (maart 2015)
Recently word reaches us about a renowned project management company that makes use of social media in a rather positive way as a communication tool during construction management processes. It turned out this approach is extremely efficient and effective and we decided therefore to conduct a short interview with one of the pioneers of the phenomenon, Vincent Maaskant.

BNR: Zakendoen met (maart 2015)
Op dinsdag 10 maart 2015 was db-m live aanwezig in de uitzending van BNR Nieuwsradio. In het programma ‘Zakendoen met‘ interviewde Marijke Roskam Vincent over de unieke combinatie van bouwbegeleiding en communicatie onder één dak en de voordelen van onze digitale manier van werken.PastedGraphic 1

Magazine Kennis in het Groot: “Op een kleine locatie zijn we iets enorms aan het bouwen (januari 2013)
Aandacht voor detail. Open, persoonlijk en snelle communicatie met alle betrokkenen. Iedereen doet het tegenwoordig helemaal anders. Anders is de nieuwe norm. Zo ook bij Den Haag Nieuw Centraal. Maar wat betekent dat voor de alledaagse praktijk? We vroegen journalist Carel Helder daar eens met zijn onbevangen blik naar te kijken. Hij liep een dagje mee in Den Haag.

PastedGraphic 1 1mediamomenten in den haag

Casco: Bouwteam station Den Haag vergadert aan digitale koffietafel (oktober 2012)
Tot en met 2014 wordt in Den Haag een compleet nieuw stationsgebouw opgetrokken. De bouw gaat dag en nacht door, terwijl de reizigersstromen ook gewoon door blijven gaan en zo min mogelijk hinder mogelijk ondervinden. Dat vraagt om goede communicatie. Coordineren bouwmanager Vincent Maaskant neemt die communicatie heel serieus en introduceerde samen met communicatieadviseur Katja Torbijn social media op de bouwplaats. “Als je het goed doet heb je 190.000 extra toezichthouders op de bouwplaats. Samen zien we meer.”

Cobouw: Verbouw Den Haag Centraal lijkt op verbouw Schiphol (juli 2012)
“Als mensen vragen hoe dat is, station Den Haag Centraal verbouwen, dan vergelijk ik het met het verbouwen van Schiphol”, zegt bouwmanager Vincent Maaskant.

Eerdere terugblikken gemist?

Eerder in deze rubriek zagen we al een terugblik op inspirerende interviews, prachtige projecten, boeiende blogs en plezierige projectbezoeken.

Interessant artikel? Delen mag!

Vergelijkbaar Nieuws