open middag missiehuis driehuis

Open middag Missiehuis Driehuis goed bezocht

“Als kind pikte mijn vader wel eens een paar appels uit de boomgaard hierachter,” knipoogt een 92-jarige dame naar Katja. Ze wandelt, leunend op een stok, door de gangen en waant zich jaren terug in de tijd. Een ander vertelt haar, ergens op de tweede verdieping: “Toen ik jong was zagen we hier de priesters in hun pijen rondlopen.” Het zijn slechts een paar herinneringen die het oude Missiehuis in Driehuis oproept.

Het Missiehuis is momenteel in eigendom van Europese projectontwikkelaar EQUILIS, die het eind 2017 kocht van het Rijksvastgoedbedrijf. Begin juni konden omwonenden van het Missiehuis nog één keer het Missiehuis met de prachtige kapel bezoeken, vlak voordat de herontwikkeling naar appartementen start.

Met een kop koffie en een plattegrond in de hand dwaalden circa negentig bezoekers door de gangen, de voormalig slaapzalen en verschillende ruimtes die voor medische doeleinden ingericht waren. Ooit was het Missiehuis een opleidingsinstituut voor priesters, later trokken revaliderende mariniers in het statige pand. Inmiddels is de oude bunker gesloopt, en zijn de vleermuizen verhuisd. Binnenkort start de bouw van appartementen in het Missiehuis en herenhuizen – waarvan een aantal zogenaamde multi-generatiewoningen – elders op het terrein. Meer weten? Kijk dan op de website van Missiehuis Park.

Db-m organiseerde, samen met Allganized, deze open middag in opdracht van Equilis. Daarnaast treedt db-m op als moderator voor verschillende online bewonersavonden.

 

 

Interessant artikel? Delen mag!

Vergelijkbaar Nieuws