Leidsche Werf

Aloft Hotel en De Leidsche Werf: projectmanagement door db-m

In het hart van Leidsche Rijn Centrum, gelegen tussen station Leidsche Rijn en de Parijsboulevard, ontwikkelt Being in samenwerking met Lakenvelder Investments Group het Aloft Hotel en kantoorgebouw De Leidsche Werf. Db-m is door Being gevraagd voor het leveren van projectmanagement tijdens de ontwerp- en bouwvoorbereidingsfase en de realisatiefase van beide projecten. De verwachting is dat de bouw van beide projecten nog dit jaar start en dat de projecten in 2022 worden opgeleverd.

Aloft Hotel

Het zestien verdiepingen tellende hotel krijgt 244 kamers en kent een tijdloos en elegant ontwerp. Entree van het hotel – met een bruto vloeroppervlak van 12.000 vierkante meter – ligt aan het Brusselplein. In het pand komen naast hotelkamers ook verschillende publieke functies, voornamelijk in de plint. Het hotel is straks het hoogste gebouw aan het Brusselplein. Aloft Utrecht wordt het eerste WELL-gecertificeerde hotel van Europa, een certificering die zich richt zich op duurzaamheid, gezondheid en welzijn.

De Leidsche Werf

De Leidsche Werf wordt een hoogwaardig en duurzaam kantoorgebouw. In het gebouw, dat zeven bouwlagen telt, komt een mix van retail, horeca en zakelijke en creatieve dienstverlening. Het project omvat ook de bouw van een parkeergarage. Smart Builing Technology maakt het gebouw duurzaam en slim, met als doel een optimaal gebruikscomfort met een gering energiegebruik te realiseren. Being heeft als ambitie om De Leidsche Werf BREEAM-Excellent te certificeren, geheel in lijn met de ambities van Leidsche Rijn Centrum.

Impressies: Being/Proloog

Interessant artikel? Delen mag!

Vergelijkbaar Nieuws