Omgevingscommunicatie Vrijeschool Vredehof

Aan de slag met omgevingscommunicatie Vrijeschool Vredehof in Rotterdam

Het huidige schoolgebouw van de Vrijeschool Vredehof is sterk verouderd en te klein geworden. Ook voldoet het gebouw niet meer aan de gestelde kwaliteitseisen. Daarom wordt een deel van het bestaande schoolgebouw volledig gerenoveerd. Het in de jaren negentig aangebouwde kleutergedeelte wordt gesloopt, hier komt nieuwbouw voor in de plaats. De school ligt midden in een woonwijk. Dat betekent dat er weinig ruimte om te bouwen is én de toegangswegen beperkt zijn. Omgevingscommunicatie is dan ook een belangrijk, en dus schakelde het projectteam begin 2021 db-m in.

Binnenstedelijk (ver)bouwen

De school bevindt zich in het Rotterdamse Kralingen. Direct grenzend aan het schoolterrein bevinden zich woningen en een verzorgingstehuis. De straten rond de school zijn smal, het terrein kent slechts één toegang. Tijdens de bouwwerkzaamheden krijgen de leerlingen elders in de wijk les. Dit alles samen maakt het project uitdagend voor wat betreft de bouwlogistiek en voor omgevingsmanagement. Bij het project zijn verschillende stakeholders betrokken, waaronder uiteraard de school zelf, een overkoepelende onderwijsstichting en de gemeente Rotterdam. Voor het projectteam voldoende redenen om proactief in te zetten op omgevingscommunicatie vanaf de planvorming tot en met de ingebruikname.

Omgevingscommunicatie

Db-m verzorgt de omgevingscommunicatie voor het project, op zowel strategisch, tactisch als uitvoerend vlak. Omgevingssensitiviteit van de aannemer, het opbouwen van een relatie met de omgeving en de schakel tussen het project en de omgeving (de buitenwereld naar binnen halen en andersom) zijn belangrijke speerpunten in de communicatieaanpak.

Interessant artikel? Delen mag!

Vergelijkbaar Nieuws