omgevingscommunicatie Arentschool

Nieuw project: omgevingscommunicatie voor nieuwbouw Arentschool Rotterdam

Het huidige schoolgebouw van de Arentschool in Rotterdam is sterk verouderd en te klein geworden. Kind en Onderwijs Rotterdam, een stichting met dertig basisscholen in Rotterdam, heeft afgelopen jaren een businesscase opgesteld die voorziet in een nieuw te bouwen school en sloop van het bestaande gebouw. De nieuwe school krijgt een oppervlakte van 2.200 vierkante meter, verdeeld over twee verdiepingen. Db-m verzorgt de omgevingscommunicatie voor dit project.

Binnenstedelijk gebied

Het schoolterrein bevindt zich in Rotterdam Kralingen, omgeven door zowel huur- als koopwoningen op korte afstand van de school en/of het schoolplein. Toegangswegen tot het schoolterrein zijn beperkt. Daarnaast zijn er diverse stakeholders betrokken bij de realisatie van de nieuwbouw en worden leerlingen gedurende het project elders gehuisvest. Voor Kind en Onderwijs Rotterdam een belangrijke reden om vanaf initiatief tot oplevering in te zetten op omgevingscommunicatie.

Omgevingscommunicatie

Db-m verzorgt de omgevingscommunicatie voor het project, op zowel strategisch, tactisch als uitvoerend vlak. Omgevingssensitiviteit van de aannemer, het opbouwen van een relatie met de omgeving en de schakel tussen het project en de omgeving (de buitenwereld naar binnen halen en andersom) zijn belangrijke speerpunten in de communicatieaanpak.

Interessant artikel? Delen mag!

Vergelijkbaar Nieuws