A16 Rotterdam Terbregseplein

Db-m aan de slag met positieve beleving A16 Rotterdam

Terbregseplein en Kleinpolderplein, twee bekende verkeersknooppunten bij Rotterdam waar bijna dagelijks file staat. Rijkswaterstaat realiseert komende jaren een rechtstreekse verbinding tussen de A16 bij het Terbregseplein en de A13 bij Rotterdam The Hague Airport. Elf kilometer nieuwe snelweg zorgt vanaf 2025 voor een vlottere doorstroming en meer rust op de lokale wegen. De nieuwe weg verbetert de leefbaarheid en bereikbaarheid voor omwonenden rond de A13 en de A20. Bouwcombinatie De Groene Boog realiseert de weg, een communicatieadviseur van db-m verzorgt de positieve beleving van de A16 Rotterdam.

Inpassing in omgeving

Bij de A16 Rotterdam staat inpassing in de omgeving hoog in het vaandel. Rijkswaterstaat investeert daarom meer geld in de nieuwe rijksweg dan strikt noodzakelijk. Daarmee wordt onder andere een halfverdiepte tunnel door het Lage Bergse Bos deels gefinancierd. Daarnaast wordt extra stil asfalt toegepast en komen er op verschillende locaties geluidwallen en extra hoge geluidschermen. De provincie Zuid-Holland, de gemeenten Rotterdam en Lansingerland en het Recreatieschap Rottemeren richten zich op de herontwikkeling van aangrenzende gebieden, zoals het Terbregseveld en het Lage Bergse Bos. Deze gebieden worden opnieuw ingericht en met elkaar verbonden via fiets- en wandelpaden. De weg wordt volledig energieneutraal.

Positieve beleving

Bouwen kan niet zonder hinder. Positieve beleving is een belangrijk onderdeel van het omgevingsmanagement van het project. Daarvoor is onder andere het belevingscentrum ‘Expo A16 Rotterdam’ gerealiseerd, met als doel het creëren van begrip voor de werkzaamheden en een positief gevoel over het project en de projectorganisatie. Hier kunnen bewoners terecht voor informatie over het project. Daarnaast komt er onder andere een belevingspad met uitkijkpunten over het project en is er een speciaal lesprogramma voor scholen, worden er allerhande bijeenkomsten en workshops georganiseerd en kun je zelfs een kinderfeestje vieren in de Expo. Db-m verzorgt voor dit project deze positieve beleving en de communicatie hierover naar buiten toe.

Interessant artikel? Delen mag!

Vergelijkbaar Nieuws